18 Mayıs 2015 Pazartesi

3 Çocukla Legoland Günzburg

Legoland'e gitmek fikri zaten hep kafamızda vardı ama Efe'nin biraz daha büyümesini bekliyorduk. İyi ki de beklemişiz :)

İstanbul - Münih uçak yolculuğumuz 3 çocukla harkülade geçmişti hiç biri uyumamış ama bizi ve başkalarını da rahatsız etmemişti. Uçaktan iner inmez kiraladığımız aracı alıp yola koyulmaya başladık çünkü münih-günzburg arası 1 saatlik bir yolculuk yapmamız gerekiyordu. Yollar o kadar düzgün ve güzeldi ki 3,5 saatlik uçak yolculuğundan sonra bir de araba yolculuğu bizi çok yormadı. Biz 7 kişi olduğumuz için Vito kiraladık. Çocukları oto koltuklarıyla beraber en arkaaya oturttuk birbirleriyle ilgilenmekten ne yolu ne de bizi gördüler.
Sonunda kaldığımız Legoland oteline varmıştık. Bizim bu oteli tercih etmemizdeki en büyük neden çoçuklar için yaptığımız bu seyahati biraz daha neşeli hale getirmekti. İyi ki de bu otelde kalmışız dedik bizim için de ilginç bir deneyim oldu. Otelimiz çok rahattı tam çocuklar için dizayn edilmiş anneler ve babaların konforu hiç atlanmamıştı. Otelde 4 farklı tip oda var, standart 4 kişilik, 6 kişilik, biz castle odayı tercih ettik daha rahat olalım diye iyi ki de öyle yapmışız. Odada 1 adet çift kişilik ranza ve 2 tane de açılabilen yatak vardı yani odamız 6 kişilikti. Efe ranzaya bayıldı, oda da hemen yatak üstünde bulunan bir kutu lego hayatımızı kurtardı diyebilirim çünkü nasıl olsa Legoland e gidiyoruz diye yanımıza kitap dışında ordan alırız diye Lego almamıştık. Oda da çocuklar için özel sabun şampuan vb ne isterseniz vardı. Aslında ve bence otelin en güzel şey check out yoktu :) Kapıyı çekip anahtarını da içinde bırakıp çıkabiliyorsun otelden. Sabah kahvaltısında hemen hemen her şey vardı ve lezzetliydi, genelde her Almanya seyahatinde olduğu gibi burda da çok Türk çalışan vardı, sağolsunlar bizimle özel olarak ilgilendiler. Akşam yemeği için otelde 2 farklı restaurant vardı, biri açık büfe olarak tasarlanmış ne isterseniz yiyin aynı fiyatı ödediğiniz sistemde. Diğeri ise menüden seçebildiğiniz lezzetlerin çok şahane olmadığı standart bir restauranttı. Otelde Lego store olduğu için girişlerde ve çıkışlarda uğramadan geçemediğimiz bir duraktı bizim için.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder